Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Две отрицателни становища бяха повод за отпадане на Докладната за изграждане на открита ледена пързалка

В началото на днешното редовно заседание на Общински съвет -Ботевград бе оттеглена Докладната записка относно безвъзмездното предоставяне на спортните площадки до зала „ Георги Христов“ за изграждане на открита ледена пързалка.

Да припомним, че вносител на Докладната записка е oбщинският съветник Цветослав Захариев от МК ДИБО. Причината за недопускането й до разглеждане и гласуване са двете становища – на юриста на Общински съвет -адв. Хр. Якимов и на комисията за работа с младежта, спорта и туризма .

На първо място адв. Якимов подчерта, че причина за оттегляне на докладната е също  отсъствието на вносителя – Цветослав Захариев. Адв. Якимов посочи, че формално хокейният клуб отговаря на условията да ползва безвъзмездно общински спортни имоти, но към днешна дата в Програмата за управление и разпореждане с общински имоти, този имот не е включен.

„За да бъде разглеждано отдаването му за безвъзмездно ползване на което и да е лице, без значение, би трябвало да бъде включен в Програмата за управление и разпореждане с общински имоти. Едва след това би могло Общинският съвет да се произнесе, дали ще даде своето съгласие“, добави адв. Якимов.

Поради неясноти и от юридическа гледна точка , председателят на Постоянната комисия за работа с младежта, спорта и туризма Борислав Витков  също предложи Докладната записка да отпадне от Дневния ред на заседанието.

Думата взе и адв. Георги Донков, която заяви, че в заседанието на Постоянната комисия по местно самоуправление и законност  адв. Якимов не е представил становище. В отговор юристът на Общински съвет заяви, че на 22 септември е било почивен ден, когато е заседавала комисията. „На практика имах само един ден да прегледам докладните записки. Сами виждате какъв е обемът на докладните записки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *