Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Даден бе стартът на ремонта на МБАЛ – Ботевград

Символична първа копка се състоя днес в сградата на общинскaта болница в Ботевград, по повод стартиране на дългоочаквания ремонт на МБАЛ. На церемонията присъстваха кметът на общината Иван Гавалюгов, секретарят на общината Стефка Граматикова и управителят на здравното заведвние, д-р Орлин Цветков. Изпълнител на обществената поръчка е ДЗЗД „Корект Билд“ , с управител Мирослав Захариев. Дружеството е подписало договор с Община Ботевград за изпълнение на проекта в рамките на 7 месеца.

„Безспорно сградата на МБАЛ Ботевград е с изключително голямо значение не само за жителите на общината,но и за начина на живот в града. Защото тук се осъществяват най-ценните неща – опазване живота на хората и подобряване живота на нацията. Радвам се, че днес даваме старт на строително-ремонтните дейности“.Това каза управителят на болницата д-р Орлин Цветков. По думите му такъв голям ремонт не е правен на лечебното заведение от нейното създаване през 70-те години.

В инвестиционния проект са предвидени всички изисквания за енергийна ефективност, подобряване достъпа на хората с увреждания до сградата, а вътрешното преустройство на сградата са съобразени с изискванията на медицинските практики и стандарти. Доктор Цветков изрази благодарност към общинското ръководство за тази инициатива и представи думата на кмета на общината Иван Гавалюгов. От своя страна той припомни, че средствата за ремонта са осигурени от държавна целева субсидия в размер на 3, 5 милиона лева. По думите му община Ботевград от дълго време се подготвя за реализиране на проекта „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградата на МБАЛ Ботевград“.

Ремонтните дейности ще се осъществят в блок 1, 2 и 3, като се предвижда подмяна на дограма, на всички инсталации – ВиК, електро и отоплителни. Ще бъде подобрено състоянието на помещенията в блоковете, каза още кметът. Той добави, че ще бъде осъществено и облагородяване на пространството пред входа на болницата, както и, че общината подготвя друг проект, с който да бъде ремонтирана колониадата пред входа на болницата. „Надявам се до няколко месеца, когато приключи ремонтът на болницата, всички да се радваме на една модерна и съвременна болница. Градоначалникът припомни, че през последните пет години със средства на общината и на няколко дарителски кампании, са вложени около 1,7 млн. лв за ремонт на помещения и подмяна на апаратура в болницата, включително и в сградата на бившата поликлиника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *