Яница Иванова:Нямам злоупотреби, с цел лично облагодетелстване в дома за стари хора“ (ВИДЕО)

В община Ботевград има постъпила жалба относно злоупотреби в Дома за стари хора „Адриан Атанасов“ Ботевград, в която се твърди още, че върху потребителите се упражнява психически тормоз от директора Яница Иванова.

По този повод днес директорът даде пресконференция за местните медии, в която заяви, че това е несонователни обвнинения.

„Затова Ви извиках, за да видите, че Домът не е дом на ужасите. Има определена жена, която от миналата година декември месец реши,че тук сменай-лоши и,че сме причинили смърт на майка по непредпазливост“, каза Яница Иванова. Става дума за майката на Йовелина Сърновска от Врачеш. По думите на директора Сърновска продължава атаките срещу нея чрез близка на живущите в дома. „Имаше досъдебно производство. Разпитвани сме от двама следователи. Не мога да разбера, коя институция трябва още да ни проверява, за да разбере,ч е не сме тези хора, които тя иска да ни покаже пред обществото“, каза още директорът. По думите й предходнаста жалба е срещу директора и целия персонал на дома, а втората жалба е насоена персонално срещу Яница Иванова. „Категорично съм против това, което се казва „, добави тя,.

Друго обвнинение има, според което се твъурди, че има каса с пари и се злоупотребява с тях. По този повод Иванова заяви: „Ние сме второстепенен разпоредител и всеки месец даваме отчет в общината за всички приходи и разходи. Проверявани сме и от сметна палата, направен ни е и вътрешен одит. Нямам залоупотреби, които да осъществявам умищлено, с цел лично облагодетелстване.“, подчерта Яница Иванова. Директорът обаче не скри , че колеги са злоупотребявали с касата, където се съхраняват остатъка от пенсиите на обитателите на дома. В момента касата се охранява с два ключа и за нея отговарят 5 човека.

При посещението си днес на репорер на Botevgrad.NEWS бе очевидно,ч е в Дома се поддържа изрядна чистота, а попитаните възратсни хора заявиха, че се чувстват много добре в дома и са обгрижвани от персонала. Те заявиха също, че са доволни от отношението на директора Яница Иванова.

2 thoughts on “Яница Иванова:Нямам злоупотреби, с цел лично облагодетелстване в дома за стари хора“ (ВИДЕО)

  1. Аз мисля, че не е правилно старчески дом, който не е хоспис да бъде обслужван от работещи в спешна медицинска помощ лица на щат в този дом, които работят със заразно болни, включително при извънредна епидемична обстановка, каквато е при нас от доста време. Такива медици са рискови за заразоносители. Изобщо по чие настояване е въвела такова нещо _ дали на общинския съвет, дали на обитаващите възрастни хора или на техните близки? Или е еднолично нейно решение?

  2. Защо е въведена такава практика да се държат затворени в каса под ключ, охранявани от служители на дома остатъците от пенсиите на възрастните обитатели, след като те са си платили таксите, разноските? Това законно ли е?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.