Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

“Промяната започва с теб” в Ботевград

Днес се състоя локална среща “Промяната започва с теб”, организирана от Национален младежки форум по повод Конференцията за бъдещето на Европа.

Срещата се проведе с ученици на ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров“ – Ботевград от 8-ми до 12-ти клас.

Учениците имаха възможност да очертаят проблемите на Ботевград и региона и да предложат решения за разрешаването им. Сред обсъжданите теми за промяна на местно ниво бяха:

-Изграждането на младежко пространство

-Възможностите за стаж и практическо кариерно ориентиране

-Диверсификация на средствата за спорт

-Перспективите за развитие на туризма

-Екологичната ситуация на региона

-Подобряването на транспорта в общината

Кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов посети срещата и дискутира с участниците засегнатите теми.

Национален младежки форум работи съвместно с младежки организации от Европа по проект “The 25 percent”, за генериране на идеи и младежко участие към “Конференцията за бъдещето на Европа.” Тя представлява поредица от граждански дискусии, дебати и събития, които имат за цел да произведат идеи за оформяне на общото ни бъдеще. “Конференцията за бъдещето на Европа” предоставя един демократичен процес, в който ние – европейските граждани взимаме пряко участие в навигирането на законопроекти и идеи за бъдещето. Тази навигация става посредством предлагането на идеи в специална онлайн платформа. Без значение дали идеята на участниците е свързана с екология, климат, интеграция, социални проблеми, политика, технология, икономика, инфраструктура или нещо друго, локалната среща е мястото, където те могат пряко да въздействат на управляващите и законодателни органи в процеса на вземането на решения.

1 коментар на ““Промяната започва с теб” в Ботевград

  1. А в заповедта на Министърът на здравеопазването се забраняват такива масови мероприятия с деца. Още повече се вижда, че има доста без маски на малка до никаква дистанция, един от които е кметът Гавалюгов. Не мога да си обясня това безотговорно поведение, при тази завишена заболеваемост и смъртност в Ботевград _ от доста време с най-много новозаболели, за вчера 32 случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *