Националният статистически институт пусна имейл за събиране на кодове от преброяването

Хората, които са се преброили онлайн, но не са посетени от преброител, който да събере уникалния им код, могат да го изпратят и по имейл на НСИ. Това обясняват от НСИ на въпрос какво да правят хората, които са се преброили електронно, но преброител не е взел кода им, нито има график кога ще го направи. 

„НСИ открива и нов имейл адрес codecensus2021@nsi.bg, на който хората, които са се преброили електронно, могат да изпратят уникалните преброителни кодове. В писмото си освен кода те трябва да напишат и община, населено място, квартал, улица, номер (или квартал, номер на блок, вход, етаж, апартамент), където живее и се е преброило съответното домакинство“, гласи отговорът на НСИ. 

В някои райони данните за електронното преброяване бяха предадени служебно на преброителите, поради което не се наложи лична среща.

НСИ отвори и преброителни центрове, където хората, които не са посетени от преброител, могат да отидат, или сами да попълнят преброителната карта и да я изпратят.

Към 1 октомври в цялата страна са преброени 4 886 506 души, което е 70,65% от населението. При предишното национално преброяване преди 10 години населението на България бе 7 364 570 души.

Преброяване 2021 започна на 7 септември първоначално по електронен път, а от 18 септември продължи и с помощта на преброители. До началото на октомври те бяха преброили на хартия 2 481 544 души и 2 769 895 жилища.

Заради първоначалното блокиране на системата за електронно преброяване кампанията бе удължена с една седмица и ще приключи в 20 ч. на 10 октомври.

1 thought on “Националният статистически институт пусна имейл за събиране на кодове от преброяването

  1. Oткъде се сдобихте с тази информация, защото на официалния сайт на НСИ няма такава информация. Напротив, беше писано в много сайтове, че кодовете ще бъдат дадени служебно на преброителите и хората, които са се преброили електронно, няма да бъдат глобявани. Не виждам някаква логика, ние да пращаме кода и информацията на НСИ, където вече електронно сме подали информация и откъдето са ни изпратили код. Не е наша грижа дали преброителите са положили необходимите усилия да получат кодовете лично или служебно. На тях затова им плащат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.