Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Язовир Бебреш под 24 часово наблюдение от ДАМТН, заради очаквани поройни дъждове

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева разпореди 24-часово наблюдение на язовирите, за които отговаря Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Служители на Агенцията са потърсили информация днес и от „Напоителни системи“ ЕАД – клон Ботевград за състоянието на язовир в Ботевград. Това съобщи за botevgrad.NEWS Гачо Гачев – директор на клона. Гачев съобщи, че нивото на язовира днес е останало непроменено през целия ден, въпреки непрестанния дъжд. Нивото е 11,30 м под преливника.

Наблюдението на язовирите се налага заради очакваните непрекъснати валежи в следващите дни в цялата страна, уточняват от ведомството. Държавната агенция за метрологичен и технически надзор ще бъде в непрекъснат контакт с всички структури, които имат отношение и следят за състоянието и нивата на язовирите.

Предприети са всички превантивни мерки, вследствие на което да се следят денонощно водните обеми на язовирите в страната. Към този момент към наблюдаваните от ДАМТН язовири не са възникнали аварийни ситуации.

1 коментар на “Язовир Бебреш под 24 часово наблюдение от ДАМТН, заради очаквани поройни дъждове

  1. Абе ама този Гачо не стига ,че е жив еми още го държат на работа ???
    Е такава държава като нашата няма да държат стареца на 75 години на работа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *