Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Жители на Врачеш настояват за почистване на река Чехковица (ВИДЕО)

Коритото на река Чехковица не е почиствано от 2 години. Това може да доведе до наводнения-такива, каквито се случиха през 2005г. С този сигнал се обърнаха към Botevgrad.NEWS живеещите на ул.“Шипка“ в село Врачеш. Те са обезпокоени, че ако продължителните дъждове, които наблюдаваме пред последните 5 дни, съпътстват есенно-зимния сезон, може да се стигне до нови наводнения.

Проверка на наш екип показа, че коритото на реката от Боновския до Пейовския мост представлява една малка гора. Това е близо един километър разстояние. Реката почти не се вижда от саморасли храсти върби и джанки. През летния сезон са забелязвани различни видове влечуги, включително и змии. Проблемът създава още един – гъстата растителност създава предпоставки недобросъветни жители на селото да изхвърлят отпадъци в реката.

Свързахме се с кмета на Кметство Врачеш – Марин Бончовски. Той заяви, че е уведомил общинското ръководство за този проблем. По думите му нужда от почистване има и реката при Маргинския мост в долната част на селото.

1 коментар на “Жители на Врачеш настояват за почистване на река Чехковица (ВИДЕО)

  1. Борко, веднага кандидатствай по някоя програма, есента ще те изчака. Ти си цар на тези неща. (тарикат)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *