Ботевград се включва в поредната кампания на „Капачки за Бъдеще“

Капачки за Бъдеще даряват детска линейка и събират алуминиеви кенчета 

За девети пореден ще проведат кампанията си “Капачки за Бъдеще” този уикенд. На 16 и 17.10 кампанията ще се проведе в 25 града в цяла България и този път организацията отново има две изненади за нас.

Първо, след преди по-малко от година Капачките обявиха, че започват кампания за детска неонатална линейка, днес тази линейка вече е е факт и ще бъде дарена веднага след кампанията.

Второ, тази кампания за първи път освен капачки ще бъдат събирани и алуминиеви кенчета.

“Не можем да опишем радостта си и колко се вълнуваме” – споделиха организаторите – “Дори ние не можем да повярваме, че успяхме да осигурим първата линейка за по-малко от година.“ И добавят – “Вече събираме за втора!”

На въпроса как ще се справят с ограниченията за събития, които се налагат на все повече места в страната, организацията успокоява гражданите: “Реално при нас този път събития няма. Навсякъде събирането се провежда на един голям площад или паркинг пред някой супермаркет – идваш, оставяш си капачките някъде по площада или до някой камион и си продължават по пътят да си напазаруваш хранителни продукти, да си купиш книга или каквото решиш. Няма да им грамоти, тениски и прочее неща, за които хората да се спират. Даже в София площад Батенберг е толкова голям, че повечето хора, които дойдат да оставят капачките си някъде на площада, може да не се разминат с дори един човек от доброволците, които след това ще съберат оставеното и е го натоварят на специален за целта камион”

Ботевградчани могат да подкрепят кампаниятя на 17.10,  от 10:00 до 12:00 в ж. к. Саранск, бл. 12. За контакт: Галя Дикова, тел. 0888193048

D:\Капачки за БЪДЕЩЕ\Press Realese\снимки медии 2019\kapachki-1.jpg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *