Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов: „Участъци от коритата на реките Осеница и Чехковица, които имат нужда, ще бъдат почистени тази есен“

Сигнал за почистване на реките Чехковица и Осеница в село Врачеш е подаден до общинското ръководство на Ботевград. Това съобщи днес кметът на общината Иван Гавалюгов, по време на редовния брифинг с представители на местните медии. Той потвърди, че кметът на Кмество Врачеш -Марин Бончовски, е внесъл докладна записка до Общината, относно притесненията на живеещите в близост до реките за евентуални наводнения при по-обилни дъждове.

„Преди две години почиствахме р.Осеница. Има нови растения, които са изникнали в коритото й. Разпоредено е да се извърши обследване и почистване в рамките на следващите няколко седмици. Хората са особено чувствителни на тази тема във Врачеш, защото още имат спомени от наводненията преди повече от 10 години“, заяви кметът на общината. Той изрази мнение, че е нормално превантивно да се почистват коритата на реките и да не се допуска при по-обилни дъждове или при снеготопенето , да преливат.

„Няма непосредствена опастност , но при интензивен валеж е възможно сигурно да се случи това, което се е случлоо 2005г“. Той припомни, че състоянието на двете реки няма нищо общо със състоянието им в предходни години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *