Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В идейна фаза е изграждането на растителна преграда до оградата на ОУ“Никола Вапцаров“

На проведена среща с ръководството на ОУ“Никола Вапцаров“ , Община Ботевград е посикала предложение от учебното заведение, как да изглежда една вътрешна зелена преграда от вътрешната страна на оградата на училището. Целта е да се изолират автомобилните газове и шум.

Зелената преграда ще се състои от подходящи дървесни видове, храсти и трева. Кметът Гавалюгов заяви, че един от административните директори – г-жа Ева Донкова, която е ландшафтен архитект, има необходимата компетентност и експертиза да направи това предложение. „Те са стопани на този двор и в тази връзка потърсих тяхното мнение, за да можем да го реализираме още тази есен“, кометира градоначалникът.

Кметът Гавалюгов е възложил на ОП БКС и на еколога на общината Ева Нишева по улиците „Княз Борис“ и „Сан Стефано“, където към настоящия момент няма дървета, на подходящи места да бъдат засадени такива. Предстои Общината да коментира това намерение с живевещите на тези улици и да получи тяхното съгласие за залесяването.

„На ул.“Сан Стефано“ от северната страна няма нито едно дърво в участъка от старата църква до парка. От друга страна не трябва да се пречи на достъпа до имотите, така че ще проведем разговори с гражданите“, добави кметът.

Същите действия ще бъдат предприети и по ул. „Княз Борис“ по молба на живеещите там. Дървета ще бъдат засадени на тези места, където е удобно и позволява площа.

1 коментар на “В идейна фаза е изграждането на растителна преграда до оградата на ОУ“Никола Вапцаров“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *