Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Провеждане на „Дни Еразъм“ и през 2021 г. в ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“

Поредното провеждане на инициативата „Дни на Еразъм“ (ErasmusDays), в ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“, цели да отбележи огромното положително въздействие на Програма „Еразъм+“, както върху учителите, така и върху учениците. А това е една възможност и за имиджа на училището и страната в световен мащаб.

Целта на събитието е да представи европейските ценности, ползите от образователната мобилност, положителното въздействие на проектните резултати и значението на Програма „Еразъм+“ в рамките на няколко предварително определени дни, така че да бъдат видни и достъпни за гражданите, бизнеса, медиите и отговорните за формирането на политиките в сферата.

Участници в настоящи проекти имаха възможност да се срещнат с новите ученици на гимназията и да разкажат от първо лице за предизвикателствата, трудностите, ползите и хубавите моменти, и впечатления от своята дейност и срещи с партньорите от други страни.

Училището работи по Европейски проекти и опознаването на чужди култури и език е част от дейностите, заложени в тях „Да направим снимка “, „Грижа за общността“, „ Отворени към света“, Ефективна комуникация- комуникативни умения“, „Чуждите езици и STEM – ключ към успеха“.

Учениците, учителите и посетителите на гимназията имат възможност да разгледат рекламни табла и да се запознаят отблизо с провежданите дейности по проекти. По време на отбелязването на Дни на Програма Еразъм+, на телевизора на първия етаж на гимназията, като част от рекламната и отчетна дейност, можеше също да се гледат филми, направени от ученици и учители, отразяващи моменти от проведени мобилности от участници в проекти.

Пожелаваме си още бъдещи проекти, отминаване на пандемията Ковид 19, и реализиране на мобилности в реално време с ученици и учители.

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *