Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Множество стоки без документи за произход са иззети при акция на Икономическа полиция в общините Правец, Етрополе и Елин Пелин

От 18 до 22 октомври от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-София се проведе полицейска операция за предотвратяване, пресичане, разкриване и документиране на закононарушения,  свързани с  търговията с подправени стоки. В рамките на операцията бяха проверени различни търговски обекти за продажба на битова химия, дрехи, обувки и аксесоари на територията на общините Елин Пелин, Правец и Етрополе. Установени са общо над 100 артикула /препарати за миене на съдове, шампоани, спортни стоки, дрехи от известни марки/ без необходимите документи за произход. Същите са иззети с протоколи за доброволно предаване. По случаите са образувани полицейски проверки за престъпление по чл. 172Б от НК.

Производството и разпространението на подправени продукти представлява икономическа заплаха, която подкопава иновациите, спъва икономическия растеж и поражда вредни последици за здравето, безопасността и сигурността на потребителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *