Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов ще разпореди проверка на наклонения ел.стълб на ул. „Ст.планина“

Кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов ще разпопреди проверка, включително и със служители на ЧЕЗ, на ел.стълба на ул. „Стара планина“ 18 А.

Да припомним, че по-рано Botevgrad.NEWS , по сигнал на живеещи в блока, засне на място състоянието на електрическия стълб. Хората са обезпокоени, че той се крепи на жиците.

По този повод кметът заяви, че ако се установи, че стълбът е опасен или за подмяна, ще бъдат предприети съответните действия по подмяната му.

„За този проблем разбрах от медиите. Действително този стълб е стар – от плоските, стоманено-бетоновите за ниско напрежение. По същата улица през пролетта на тази улица бяха подменени 5-6 стълба от служители на ЧЕЗ. Ако този стълб е опасен, амортизиран и е задължителна подмяната му, ще разпоредя на служители на общинска администрация обследване на стълба, след което да се предприемат действия, така че хората да са спокойни. Съгласен съм, че ако видимо има някакво накланяне, хората с основание се притесняват. За да не се притесняват, ще настоявам да бъде подменен“, заяви кметът Гавалюгов..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *