Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Къде в областта може да се направи безплатен антигенен тест?

Снимка: pixabay

Министерство на здравеопазването съобщи списъка на лечебните заведения с лаборатории и самостоятелни медикодиагностични лаборатории на територията на София и областта, с които е сключен договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове. Списъкът е актуализиран към 27 октомври 2021г.

Съгласно договорите, тези болници и лаборатории работят с безплатно предоставени от Министерството на здравеопазването тестове. Пределната цена, която те могат да определят за пробовземането и административната работа, свързана с отчитането на резултатите в НЗИС и издаването на сертификат за изследване, е до 10 лв.

В Софийска област може да се направи безплатен антигенен тест в:

МБАЛ Елин Пелин ЕООД гр. Елин Пелин

МБАЛ Ихтиман ЕООД гр. Ихтиман

МБАЛ Пирдоп Ад гр. Пирдоп

МБАЛ Своге ЕООД гр. Своге

МБАЛ Самоков ЕООД гр. Самоков

МБАЛ Ботевград ЕООД гр. Ботевград

МБАЛ Етрополе ЕООД гр. Етрополе

МДЦ „Олимп“ гр. Своге

Източник: stolica.bg

3 коментара на “Къде в областта може да се направи безплатен антигенен тест?

  1. Четох, че антигенните тестове в Китай струват по 50 наши стотинки. И не е ясно как, защо цената им се оскъпява толкова много за така наречените „безплатни“ тестове _ 10 лева? Ами то за потребителска такса при личен лекар е няколко пъти по-евтино. А в лабораториите вземаха по 2 лева за вземане, изследване на кръв и урина, ако изследването е назначено по здравна каса. Също писаха, че оскъпените антигенни тестове ги внася бивш министър.

  2. Какви са тези безплатти тестове, при условие, че за всяко тестване, ще вадиш от личния си джоб 10 лв.?
    Смях. В други европейски държави и не еврпейски такива, в аптеки и бензиностанции има и може да си направиш бърз антигенен тест при нужда и напълно безплатно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *