Поздравителен адрес от кмета Иван Гавалюгов по повод професионалният празник на българската полиция

На 8-ми ноември – празникът на Св. Архангел Михаил, традиционно се отбелязва професионалният празник на българската полиция. Празникът е честван за първи път през 1924 г., като инициативата за неговото учредяване принадлежи на софийския градоначалник о.з. подполк. Георги Кисьов. Тогавашният министър на вътрешните работи и на народното здраве Иван Русев приема идеята на подполк. Кисьов за определянето на патронен празник на полицията, и под влиянието на Софийския митрополит спира вниманието си на празника на Св. Архангел Михаил.

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

УВАЖАЕМИ ГЛ. ИНСП. ЙОТОВ,

УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ НА РУ НА МВР – ГР. БОТЕВГРАД,

        Приемете моите поздравления по повод Професионалния празник на служителите от Национална служба „Полиция“ на МВР.

        На този ден – 8-ми ноември, когато църквата отбелязва големия християнски празник Архангеловден, неслучайно празнувате и Вие – смелите мъже на България.

        Днес църквата нарича деня на „съборното единство на ангелските чинове“, затова бъдете единни, защото заедно сте силни!

        Уверен съм, че дори във времето на несигурност и ограничения, работата на първа линия няма да Ви уплаши и ще останете на своя пост, за да пазите реда, живота и здравето на своите съграждани.

         Пожелавам Ви – попаднете ли в схватка с неправдата, да бъдете непоколебими и винаги да побеждавате, защото българските граждани заслужават спокойствие и сигурност

ИВАН ГАВАЛЮГОВ,

Кмет на община Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.