Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Седем нарушители на пътя попаднаха в полицейския арест

РУ-Правец: Около 10.20 часа на 6 ноември, в с. Разлив, автопатрул спрял за проверка мотопед „Хонда“ без регистрационна табела, управляван от 17-годишен от същото село. От извършените справки се установило, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред, а непълнолетният му водач управлява без да притежава СУМПС и то в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Образувани са преписки за извършени престъпления по чл. 343В, ал.2 и по чл. 345, ал.2 от НК.

РУ-Ботевград: Около 12.15 часа на 7 ноември, автопатрул спрял за проверка на третокласен път лек автомобил „Опел Корса“ без регистрационни табели. От извършените справки се установило, че моторното превозно средство не е регистрирано в РБългария. Водачът и неговият спътник, и двамата от с. Литаково, са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 345 от НК. Към 1.21 часа тази нощ в ареста на районното управление попаднал и 19-годишен водач на лек автомобил „Ауди А4“, засечен от пътните полицаи да шофира по бул. „Цар Освободител“ с 1.42 промила алкохол. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Ихтиман: Около 11 часа на 7 ноември, в с. Живково, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „БМВ“. 26-годишният водач от Ихтиман бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 2.63 промила алкохол в пробата му. Срещу нарушителя е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Сливница: Около 11.15 часа на 7 ноември, в Драгоман, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Мерцедес“, управляван от местен жител. 47-годишният водач бил изпробван за употреба на алкохол, при което в издишания от него въздух дрегерът отчел 1.42 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Годеч: Около 22.50 часа на 8 ноември полицейски екип посетил пътен инцидент на кръстовището на улиците „Мали Ком“ и „Додовица“. На място униформените установили товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“, самокатастрофирал в електрически стълб. 47-годишният столичанин зад волана бил тестван с дрегер, отчел 1.63 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Пирдоп: Около 17.08 часа на 8 ноември, на ул. „Стефан Стамболов“, полицейски екип извършил проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от жител на града. 50-годишният водач бил изпробван с дрегер е задържан за срок до 24 часа, след като в пробата му били отчетени 2.40 промила алкохол. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *