Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Какво се случи с формата на Рома в Серия А през този сезон?

Макар и отбора на Рома никога да не е бил сред големите грандове в Италия, римските вълци винаги са били един от много симпатичните клубове на апенините. Атрактивният футбол, който джалоросите практикуват е една от причините те да са харесвани от редица неутрални фенове, като легендарния статус на футболнисти, като Франческо Тоти и Даниеле Де Роси през годините определено помага за атрактивността на този отбор.

През последните няколко сезона обаче вълците изпитват сериозни проблеми с постоянството в тяхните изяви, като те не са участвали в най-комерсиалния европейски клубен турнир по футбол Шампионска Лига от сезон 2018/2019 насам. Но точно затова собствениците на клуба инвестираха не малка сума през последния летен трансферен прозорец, като освен това Рома привлече Жозе Мауриньо за старши треньор на отбора. Именно идването на „специалния“ даде нова доза надежда за тифозите на клуба, че вълците са готови да се върнат в топ 4 на Серия А.

В началото на настоящия сезон изглеждаше, че тези надежди даже ще бъдат надминати, като вълците започнаха с трудно, но важна победа с 3:1 над Фиорентина в първич мач на отбора за тази кампания. След това възпитаниците на Мауриньо преминаха, като валяк през новака Салернитана след разгрома с 4:0, като гост, което продължи перфектния старт за тима от италианската столица. Третия мач на джалоросите обаче бе далеч от бляскав, като Рома спечели домакинството си на Сасуоло с 2:1 по изключително труден начин, като гостите без проблем можеха да спечелят мача.

Перфектнитя старт на сезона за вълците обаче приключи в четвъртия им мач, като момчетата на Жозе бяха надиграни от много солидния отбор на Хелас Верона, който спечели с 3:2. Това беляза началото на непостоянството във формата на джалоросите, като ако погледнем конкретните футболни залагания за шампион в Серия А през сезон 2021/2022 ще видим, че след 11 изиграни кръга отбора на Рома е с коефициент от 19.00, което е по-малко от коефициента на основните конкуренти на вълците. За справка, най-големи шансове за титлата имат Наполи (2.75), Милан (3.60) и шампиона от миналия сезон Интер (3.75).

След загубата от Верона отбора на Рома се завърна с минимална домакинска победа над Удинезе, след което дойде и може би най-болезненото поражение за вълците през тази кампания до момента – загубата от Лацио. Джалоросите загубиха дербито на Вечния град с 2:3, което бе изненада за мнозина, но все пак Рома отново се отърси от поражение с последвала победа над Емполи с 2:0. Но колебливата форма на вълците продължи и те не успяха да вземат нищо от визитата си на Ювентус (1:0 за Юве), след което последва скучно нулево равенство с тима на Наполи, който е основния фаворит за титлата през този сезон.

Трудните времена за джалоросите продължиха, като те взеха изключително измъчена победа с 2:1 над намиращия се в много слаба форма отбор на Каляри, но в 11-тия кръг Рома отново допусна поражение. Това се случи при домакинския мач срещу Милан, като росонерите спечелиха убедително двубоя с 2:1 въпреки, че гостите играха с човек по-малко повече от 20 минути.

Факт, е че отбора на Рома продължава да показва непостоянство в своите изяви, но Жозе Мауриньо има достатъчно време да направи нужните промени до края на сезона за да може вълците да намерят място в топ 4.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *