Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

МРРБ: Налага се ново проектиране на част от новия път Видин-Ботевград

Снимка: МРРБ

Северна България е изостанала като проектиране и строителство, каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков на национален форум, посветен на значението на транспортната инфраструктура за развитието на бизнеса в Северна България.

Той допълни, че по отношение на новия път Видин – Ботевград проблем има с подробния устройствен план на участък преди Монтана. Очаква се делото за него да бъде гледано в началото на следващия месец. Проблем ще остане и трасето за участъка Монтана – Враца, което е неподходящо и е необходимо ново проектиране.

Регионалният министър Виолета Комитова представи и хода на големите ВиК проекти, които се изпълняват в България. В 15 области, в които услугите се предоставят от по един оператор, се реализират проекти за близо 2 млрд. лв. За други 6 области, които са закъснели с консолидацията, се разработват регионални прединвестиционни проучвания, които ще предвидят необходимите инвестиции. Те ще влязат в бъдещите инвестиционни проекти за тези области.

Заради липса на консолидация областите Монтана, Ловеч и Разград в Северна България не могат да имат достъп до европейско финансиране за ВиК инфраструктура, обърна внимание министър Комитова. Провеждаме срещи с общини от неконсолидираните области, за да ги убедим, че е необходимо да го направят, за да имат достъп до неограничено финансиране, каза още тя.

Източник: bnr.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *