Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Как ще завърши приключението Меси в Париж?

Името Лионел Меси е синоним на футболист от най-висока класа. За малко повече от десетилетие дребничкия аржентинец се превърна в може би най-добрия футболист, който някога е стъпвал на терена. Извън вечния спор дали Меси или Роналдо всъщност е най-добър, бившият футболист на Барселона изпреварва своя португалски конкурент по някои показатели.

Безспорно най-значимия рекорд в кариерата на „бълхата“ са шестте Златни обувки, като Кристиано има с едно отличие по-малко. Но това, което се случи през миналото лято бе истински шок за мнозина, след като дългогодишната звезда на Барселона напусна каталунската столица след 18 години прекарани в испанския гранд. Така Меси се озова в отбора на Пари Сен Жермен, където той премина, като свободен агент и подписа договор за 3 години, а очакванията към новото попълнение на парижани бяха огромни.

Но поне за момента трансфера на Меси в ПСЖ не е толкова успешен ход, колкото са очаквали собствениците на клуба. Въпреки, че той направи официалния дебют за новия си отбор още в края на Август, за момента неговата форма и цялостно представяне са далеч от това, на което той наистина е способен на терена. След своя дебют за ПСЖ срещу тима на Реймс в мач от френската Лига 1, аржентинската мегазвезда записа само още 4 срещи във френския шампионат, като в общо 5 мача първия му гол във френското първенство така и не идваше.

Това е крайно любопитно, тъй като Меси бе основен топ реализатор на Примера Дивисион през повече от десетилетие, като дори и футболните онлайн игри винаги са давали много висок общ рейтинг на Лео Меси, особено докато той все още се състезаваше за Барса. Проблемите с намирането на своята оптимална спортна форма обаче далеч не са единствените трудности, с които Меси се сблъсква в Париж. Той вече имаше и търкане със старши треньора на тима, като например с Маурисио Почетино. В мач срещу Олимпик Лион „бълхата“ бе сменен цял четвърт час преди края на срещата, което доведе до неговото видимо недоволство към Почетино.

И все пак, по-късно се разбра, че аржентинеца всъщност е получил някаква контузия, която не му е позволила да вземе участие във възстановиталната тренировка на ПСЖ на следващата сутрин. Освен контузиите и липсата на достатъчно голове за Меси в местния шампионат до момента, той все пак ни напомни за неговия невероятен талант в някои от мачовете на парижани в Шампионска Лига. Статистиката там е много по-благоприятна за Лео, като в 3 мача той има 3 гола на своята сметка, което прави общо 3 гола в 8 изиграни мача за „бълхата“.

Един от головете на Меси в груповата фаза през този сезон на Шампионска Лига дойде срещу един от фаворитите за турнира Манчестър Сити, но сякаш и това не е достатъчно имайки предвид огромните очаквания към аржентинеца. Интересен е фактът, че малко след, като Шави стана старши треньор на Барселона се заговори, че всъщност Меси може да се завърне в каталунския гранд.

Но без значение как точно ще протече престоя на Меси в Пари Сен Жермен, няма никакво съмнение, че аржентинеца си остава един от най-великите футболисти на всички времена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *