Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Братя Данови от Ботевград и Петър Нефтелимов участваха с кауза на Wizz Air Sofia Marathon

Най-масовото и популярно бягане у нас „Wizz Air София“ маратон събра тази година на старт 4 800 участници от 46 държави, сред тях над 800 чужденци. Цифрата е рекордна по отношение на записали се бегачи, които бяха два пъти повече от последните две години, а с масовия старт, броят на включилите се в неделния празник по софийските улици става още по-внушителен. 

Софийският маратон се състоя за четвърти пореден път по ново трасе, което преминава през знакови за града места и сгради. Всичко това спомага емблематичното, за българската столица, събитие да придобие още по-класен и привлекателен вид, с което да отговори на световните стандарти. Новият маршрут с дължина 21 км преминава през основните символични за столицата места, с което спомага за бързо развиващия се по света спортен туризъм. Многобройните участници бяха приветствани от десетки хиляди покрай трасето, което се виеше през едни от най-красивите и зелени булеварди на столицата.

Мисията на маратона бе за поредна година и да покаже, че спортът е за всички и в спорта всички сме равни. Точно с тази мисия се включи и отбора на „Run2Gether България„, в който участие взеха Георги и Ивайло Данови от Ботевград и Петър Нефтелимов, които заедно изминаха полумаратона с тандемна триколка, за да покажат, че постоянно трябва да предизвикваме себе си и всеки има право да бъде включен.

След маратона Петър Нефтелимов сподели, че по време на състезанието се е чувствал равен с професионалните бегачи. Той се включва за 4-ти път в Софийският маратон, като за трети път преминава полумаратона.

В отбора на „Run2Gether България“ участваха също и Христо Христов, от екипа на Фондация „Сошъл Фючър“ и Кристиян Григоров, който е певец и учител по български език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *