Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Деня на народните будители в Етрополе

На 1 ноември отбелязваме Денят на народни будители. В този ден се отдава почит на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.
Празничният ден в община Етрополе започна с отслужване на молебен за здраве и благоденствие в църквата „Св. Св. Архангел Михаил” – Етрополе. Венци и цветя пред паметника на един от най-почитания книжовник Тодор Пеев бяха поднесени от името на Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров и председателя на Общински съвет – Етрополе Христо Андреев, институции и граждани.

Вечерта пред пълен салон учениците от СУ „Христо Ясенов”, ПГ „Тодор Пеев” и самодейците към НЧ „Тодор Пеев-1871” сътвориха прекрасен концерт-спектакъл „Будителите в нас”. Слово по случай празника бе прочетено от името на Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров.

Будителите бяха пресъздадени на сцената на НЧ „Тодор Пеев-1871” по един великолепен начин под звуците на българската музика. Със силните думи казани на сцената, у всеки един зрител се пробуди чувство на патриотизъм и гордост. Самодейците от местното читалище отново напълниха сърцата на публиката със своята великолепна игра, песни и музика.

Поздрав към всички присъстващи отправи Марин Маринов – Народен представител в 48-то Народно събрание. Красива кошница с цветя бе поднесена от името на Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров и председателя на ОбС – Етрополе Христо Андреев. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *