Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Почетни отличия за учители в Златаровската гимназия връчиха д-р Черняшки и кметът Гавалюгов

По повод 110 години гимназиално образование в Ботевград председателят на Общински съвет-Ботевград, д-р Илин Черняшки, и кметът на община Ботевград-Иван Гавалюгов връчиха почетни отличия на заслужили дългогодишни учители в ППМГ“Акад.проф.д-р Асен Златаров“. Юбилейното събитие се състоя вчера, в НЧ „Христо Ботев 1884“ Ботевград с концерт-спектакъл под наслов: „С вяра и устрем сбъдваме мечтите си“. 

Д-р Илин Черняшки връчи почетните отличия на учителите, предложени от Педагогическия съвет на ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“ и гласувани от общинските съветници. Той изрази благодарност за поканата да присъства на юбилейния концерт , като се обърна към присъстващия учителски колектив с думите: “Скъпи учители, бъдете здрави и продължавайте традицията да възпитавате и обучавате достойни граждани на община Ботевград и на Република България! Скъпи ученици, с вяра и устрем сбъдвайте мечтите си! Горд съм, че съм възпитаник на Златаровската гимназия и за мен е чест на основание чл. 41 и чл.51, ал.2 от Наредбата за символиката и отличията на Община Ботевград и Решение №209 от 27 октомври 2022 да връча:

За дългогодишна педагогическа дейност и висок професионален опит отличието “Заслужил гражданин на община Ботевград“ на г-жа Венетка Василева Терзийска.

Почетна грамота за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионален опит на г-жа Нели Димитрова Георгиева и на г-жа Боряна Стоянова Николова.

Поздравително слово отправи и кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов. В обръщението си той посочи,че е огромно значението на гимназията, оказано в обществения и социално-икономическия живот на Ботевград. “Едни от най-стойностните личности, които са дали сериозно отражение върху развитието на нашата община и на нашия град са били обучавани именно в ППМГ“Акад.проф.д-р Асен Златаров“, която се е наричала в миналото с различни наименования. Явно и за в бъдеще едни от най-стойностните хора , които действително ще развиват нашия град и община, ще се обучават в това училище“.

Гавалюгов изрази благодарност към учителите за положените усилия през годините. „Скъпи ученици, вярвам, че оценявате усилията, които се полагат за Вашето развитие. Бъдете любознателни, любопитни, бъдете смели! Имайте самочувствие на качествени хора, защото ние, българите, защото съм се убедил, чде това е една от основните ни липси и нямаме достатъчно самочувствие. Бъдете уверени, дерзайте, бъдещето е пред Вас и аз съм убеден, че Вие сте хората, които за в бъдеще ще спомогнат нашият град и нашата община да станат още по-привлекателно място за живеене и ще върнете вашите услия във вашето образование под някаква форма за нашия град и за нашата държава“, заяви кметът Гавалюгов.

След обръщението си той пристъпи към връчване на отличия за а значим личен принос, утвърждаване на училищната институция и постигнати високи резултати в учебно-възпитателната дейност.

Кметът на община Ботевград връчи почетни медали на г-жа Ценка Пеева и на -н Пешо Моновски, почетен плакет на г-жа Росица Василев (33 години учител по математика и 15 години директор) и на директора Даниела Николова.

В последвалата празнична програма демонстрираха своя талант в различни области достойните Златаровски гимназисти. Сред тях бе и вече бивша възпитаничка – Любомира Вушева, която грабна вниманието с прекрасно музикално изпълнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *