Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

​19-годишен е задържан за нападение след подаден неверен сигнал в Ботевград

Минути след 1 часа в петъчната нощ мъж съобщил в полицията, че в дискотека в Ботевград е бил намушкан в ръката от служител на РУ-Ботевград. Незабавно на място е изпратен полицейски екип, който установил подателя на сигнала, на 19 години от Правец. В хода на проведените бързи действия по разследването е установено, че сигналът за намушкване е неверен. Посоченият служител бил установен във Филиала за спешна помощ в града, като при извършения му медицински преглед е констатирано, че е с фрактура на носни кости, контузия на пръсти на едната ръка и контузии по лицето. По данни на свидетели – очевидци било изяснено, че малко преди полунощ, пред тоалетните на нощното заведение, младежът нанесъл удар в лицето на полицейски служител, който бил там в лично качество. След като го повалил на земята, 19-годишният му нанесъл още удари с крак, придружени със заплахи и закани.

По случая е образувано досъдебно производство. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, вчера 19-годишният е привлечен като обвиняем за извършени престъпления по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1, по чл. 325, ал. 2 и по чл. 325, ал. 1 от НК. С прокурорско постановление задържането му е удължено за срок до 72 часа.

1 коментар на “​19-годишен е задържан за нападение след подаден неверен сигнал в Ботевград

  1. Преслав смирнов е 19 годишния “мъж”. Малък пишлегар, с чужди пари и абсолютно никакви бойни умения. Чак е странно как е набил Иван…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *