Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Фолклорен концерт на „ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА РАДОСТ“ във Врачеш

„ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА РАДОСТ“ ЕООД с художествен ръководител Радослав Цветанов проведе фолклорен концерт в с. Врачеш. Това беше третият от поредицата концерти под надслов „Дух жив, корен здрав, огън български“, който центърът организира в община Ботевград.

Целта на концерта беше да даде възможност на жителите и гостите на селото да се насладят на българския фолклор и да възпитава у децата любов към българската култура и народно творчество.

Зрителите се насладиха на разнообразни и красиви изпълнения на представителните състави на танцов клуб „Радост“ Ботевград (деца, младежи и възрастни), танцов състав „Мургаш“- с. Врачеш и Литаковската духова музика.

Поздравителни адреси бяха получени от г-н Марин Бончовски – Кмет на с. Врачеш. Поздрави към художествения ръководител и танцьорите отправиха г-жа Цветанка Маринова – Секретар на Народно читалище „Събуждане 1895“ с. Врачеш и г-жа Зорница Ташева – Директор на Обединено Детско Заведение „Детелина“ в селото.

Концертът е част от проект „Дух жив, корен здрав, огън български“ на „ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА РАДОСТ“ ЕООД. „Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма “ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *