Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Етрополският клуб  “Хва-ранг“ с един златен и три бронзови медала от международния турнир България Оупън 2022

България спечели най-много отличия в международния турнир България Оупън 2022 по таекуон-до ITF, което се проведе в спортната зала Колодрума уикенда. Състезанието събра най – елитните състезатели на Европа.

В конкуренцията на 573 състезатели от 14 държави, България спечели убедително първото място в крайното класиране с общо 193 медала – 58 златни, 44 сребърни и 91 бронзови отличия. Второто място остана за Гърция с 20 златни, 27 сребърни и 39 бронзови медaли. Трети е отборът на Словения със скромният актив от общо 6 отличия.

Състезателите на Етрополският клуб  “Хва-ранг“ спечелиха 1 златен и 3 бронзови медала.

Стоянка Тодорова взе златото в дисциплината форма 6-5 гуп  при жените.   Любка Петрова остана с бронз в дисциплината форма за жени 1-ви дан. Божидар Тодоров се класира трети при юноши старша възраст в категория над 75 кг. Най-малкият състезател, осем годишният  Мирослав Робовешки , чийто брат също е състезател в клуба,  показа изключителен състезателен дух на този пръв за него спортен форум. Той спечели бронз при деца 8-10 години в дисциплината форма.

Успоредно със срещите се проведе и събрание на борда на директорите на Европейската централа, на което бяха взети решения за следващата спортно състезателна година, която включва европейско и световно първенство.

До средата на декември ще бъде определен и националният отбор на България за  еврошампионата, който ще се проведе в началото на май 2023 г. в Италия.

Следващото събитие от календара на родната федерация ще бъде международния турнир „Перник Оупън“. Той ще се проведе на 10 и 11 декември за всички възрастови групи в дисциплините „спаринг“ и „форма“.

Ръководството на клуба, благодари на община Етрополе за помощта ,която оказват на състезателите, като правят възможно участието им на планираните спортни мероприятия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *