Окончателно: Депутатите върнаха хартиената бюлетина

С гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП – общо 124, окончателно беше прието връщането на хартиената бюлетина в секциите с над 300 избиратели. “Продължаваме промяната”, Демократична България, “Възраждане” и “Български възход” – общо 95 депутати, гласуваха “против”. Така на следващите избори ще можем да избираме как да гласуваме – дали с хартиена бюлетина или на машина.

Костадин Костадинов обяви, че от „Възраждане“ не са подкрепили въвеждането обратно на хартиената бюлетина, защото на последните местни избори, които се проведоха през 2019 г., е имало няколкостотин дела за обжалване, като направената експертиза е установила, че „са използвани химикалки със симпатично мастило“. „Не е важно как се гласува, а кой контролира броенето накрая“, заяви той. Асен Василев от ПП каза, че не вижда причина повече да стои в зала след това решение.

Преди това повече от един час депутатите не можеха да стигнат до гласуване по предложението за връщане на смесеното гласуване, след като по предложение на БСП дебатите по параграфа, свързан с връщането на хартията в големите секции, бяха прекратени. Стигна се до спорове между Кирил Петков от “Продължаваме промяната” и Георги Свиленски от БСП, в който се намеси и председателстващият Росен Желязков.

Източник: Kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *