Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Вкусна храна, греяно вино и творчески работилници с благотворителна цел в рамките на „Коледен фест“ 2022 г.

Общинско предприятие „Туризъм“ с подкрепата на Община Ботевград организира „Коледен фест“ 2022 г. Събитието ще се състои от 20-ти до 22-ри декември 2022 г. в арт пространството пред Туристически информационен център /до Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“/. Фестът ще бъде отворен за посетители в трите дни от 12:00 до 20:00 часа.

В рамките на феста ще бъдат разположени щандове с коледни артикули, изработени от талантливи местни занаятчии. Посетителите ще могат да се насладят и на вкусна храна, греяно вино, приготвено по автентична рецепта, топъл чай и уютна коледна атмосфера.

„Коледен фест“ има и своята благотворителна кауза, насочена към 5-годишния Кристиян Марчовски от село Врачеш, който страда от бронхиална астма, нарушено зрение и слабо развита фина моторика. През 2022 г. Кристиян внезапно губи своята майка и към момента за него се грижи единствено баща му. Лечението и медикаментите на детето ежемесечно изискват сериозни финансови средства, които бащата на Кристиян трудно осигурява сам. Респираторните проблеми на Кристиян налагат и регулярно посещение на специализирани санаториуми.

С цел подпомагане на Кристиян и неговия баща в трите дни на феста от 14:00 до 16:00 часа ще се проведат творчески ателиета. Със съдействието на педагози от детска градина „Детелина“ – с. Врачеш всички желаещи малчугани ще могат да изработят коледни картички, тематични сувенири и глинени фигурки. Сумата за участие е 5 лв., като събраните средства ще бъдат дарени за каузата „Да помогнем на Кристиян“.

В 17:00 часа арт-заниманията продължават с инициативата на Исторически музей – Ботевград за изработване на сурвачки. Материалите ще бъдат предоставени от музея. Всички желаещи, малки и пораснали деца, могат да се запишат от 14-ти до 16-ти декември на телефон 072366828 или на място в музея. Необходимо е да посочат следните данни: три имена, възраст и телефонен номер. Организаторите ще се свържат с тях.

Ателиета ще се проведат на закрито в Зала за съвременнo изкуствo до Туристически информационен център.

Местни фирми ще предоставят вкусни хранителни продукти, а приходите от тях и продажбата на чай и греяно вино, също ще бъдат дарени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *