Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Благотворителен клавирен концерт ще зарадва ботевградчани на 22 декември

Клавирен спектакъл с участието на 15 млади пианисти от първи до десети клас ще се проведе на 22 декември, четвъртък, от 18 ч. в читалище “Христо Ботев 1884” – Ботевград. Благотворителният концерт ще бъде с вход свободен, а събраната сума от дарения ще бъде предоставена в подкрепа на поредната кауза на нашата съгражданка и общински съветник Лили Димитрова – закупуване на нова апаратура за родилно отделение към МБАЛ “Ботевград”.

Празничната проява има традиции на сцените в общината, като в продължение на 10 години възпитаниците на преподавателя по пиано Ваня Първанова радват малки и големи с таланта си да пресъздават световно известни и обичани музикални произведения.

В рамките на благотворителната инициатива, те ще изсвирят класически шедьоври на Бах, Бетовен, Шопен, както и творби на Джордж Гершуин и аранжименти за пиано на световноизвестни изпълнители и техни песни. Почитателите на клавирното изкуство ще станат свидетели и на два дуета на четири ръце в детска и юношеска възраст.

Началото на събитието ще бъде поставено от малките певци на детски хор “Бонка Големанова”, с диригент Боряна Нешкова, а детският танцов състав с ръководител Нина Велева обещава още много добро настроение и положителни емоции с ритмичните си народни танци.

Разбира се, ще има и изненади. А какви са те – жителите и гостите на Ботевград ще научат на 22 декември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *