Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Lidl отвори врати в Ботевград

Днес, 17 декември, световноизвестната търговска верига „Lidl“ отвори своя 115-ти магазин в Ботевград. Той се намира на бул. „Цар Освободител“ № 33А и предлага характерното за веригата съчетание от модерна визия, предварително подбран асортимент и оптимално съотношение качество-цена.

Магазинът е с търговска площ 1 407 кв.м. и разполага със 126 паркоместа.

Официалната церемония започна в 10 ч. с встъпително слово на Чавдар Михайлов – директор „Продажби и логистика“ за регионалното дружество в Равно поле на „Лидл България“ и отговаря за 57 магазина в Западна и Централна България. „Вие добре познавате нашия бранд, спецификата на нашия бизнес и тук не правим изключение. Магазинът следва най-новите тенденции на дизайн, на висoко техническо и енергийно оборудване, както и на електронни табели“, заяви г-н Михайлов.

Кметът Иван Гавалюгов, главният архитект на община Ботевград – арх. Георги Джотолов и зам.- председателят на Общинския съвет – Ботевград Николина Цолова, бяха сред официалните лица на церемонията.

Като гражданин на Ботевград не мога да не бъда доволен от откриването на поредния магазин , и то от световна търговска марка, което при всички положения ще даде още по-голям избор на жителите на града при покупките, които ежедневно правим.

Жителите на общината и региона заслужават възможността да избират сред разнообразни и качествени продукти, затова съм радостен от факта, че Lidl избра да отвори свой първи магазин в Ботевград.“, заяви градоначалникът.

По думите му отриването на супермаркета е една серизона инвестиция за града и общината, и не скри радостта си от избора на „Лидъл“ да позиционират обект в Ботевград. „Както се казва – на хубав град – хубави магазини“, добави кметът Гавалюгов. Той заяви, че е впечатлен от организацията по изграждането на магазина в обявения срок – за 6 месеца.

Г-н Чавдар Михайлов и Иван Гавалюгов направиха обиколка на целия магазин. Едно от нещата, които разгледаха, бе модерното нововъведение в Ботевград – 6 броя каси на самообслужване. Те променят начина на пазаруване и дават решение на дългото време за чакане на традиционните каси, които са 4 на брой. Г-н Михайлов сподели, че „Лидъл“ е разработил собствени фабрики за производство на шокoлад, сладолед и кафе. Брандът „Родна стряха“ пък е създаден преди 5 г., с идеята да подпомага българските призводители.

Последва освещаване на магазина от Архиерейския наместник – Отец Борис, както и музикално коледно изпълнение от детски хор „Бонка Големанова“, с ръководител Боряна Нешкова. Веселите песнички на децата допринесоха за още по-радостното настроение на откриването.

Кметът Гавалюгов, заедно с Чавдар Михайлов, прерязаха лентата и официално откриха най-новият магазин на хранителната верига „Lidl“.

Всички посетители в деня на откриването бяха посрещнати с редица изненади, игри и изгодни предложения. А следващите две седмици компанията ще зарадва с атрактивни отстъпки на избрани продукти Milbona всеки клиент, който пазарува в новия магазин в града. Пълните правила на акцията могат да бъдат прочетени на www.lidl.bg/novmagazin.

С новия магазин обектите на Лидл България в страната са вече 115. Чрез новите удобни локации веригата цели да бъде още по-близо до своите клиенти, като им осигури допълнителни възможности за достъп до разнообразни продукти от предварително подбран асортимент и с характерното за Lidl оптимално съотношение качество-цена.

През ноември 2022 Lidl България отбелязва 12 години на българския пазар. Днес търговската верига открива магазин и в Шумен, като присъства в 51 града у нас със 2 логистични бази. В компанията работят над 4000 души. 
Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от германската Schwarz Gruppe и присъства в 31 държави.

1 коментар на “Lidl отвори врати в Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *