Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Благотворителен коледен фест бе открит днес в Ботевград

Коледен фест, с благотворителна цел,  бе открит днес в пространството пред Туристически информационен център в Ботевград, от 13.00ч. Навръх празника Игнажден с „Добре дошли“ посрещна всички граждани директорът на ОП „Туризъм-“- Силвия Маринова. „Ако приемем, че работното ни място е нашият втори дом, то с гости като вас ни очаква една мирна и добра и успешна година“, каза Маринова и сподели пред присъстващите, че идеята за провеждането на първия коледен фест се е зародила спонтанно и е реализирана за по-малко от месец. В него участват местни производители и занаятчии, които в рамките на три дни ще продават ръчно изработени сувенири ,а от намиращата се пред Туристическия информационен център дървена къща всеки посетител ще може да закупи греяно вино, чай или топла храна. Щандовете ще бъдат отворени от 12 до 20ч всеки ден в периода отм 20 до 22 декември, включително.

На откриването присъстваха зам.кметът Борис Борисов, секретарят на Община Ботевград Стефка Граматикова и главният архитект Георги Джотолов.

„Какво е Коледа без една сторена добрина? Кога ако не сега е времето да отворим сърцата си да подадем ръка за подкрепа на едно болно дете и неговия баща – Кристиян и Никола Марчовски от Врачеш“, каза директорът на ОП „Туризъм“. Малкият Кристиян е претърпял няколко операции „Винаги съм казвал, че човек , когато прави нещо, трябва да го прави със сърце“

Средствата от продадените греяно вино, чай, сладкарски изделия и коледните картички, изработени от участващите деца в ателиетата, ще бъдат дарени в помощ на Кристиян, съобщи Силвия Маринова. Отделно са разположени 15 благотворителни кутии, в които всеки може да даде своя принос за каузата.Марино9ва добави, че насловът на благотворителната кампания в помощ на Кристиян гласи „Едно от най-големите чудеса е, че обикновените хора могат да вършат необикновени неща“. Силвия Маринова изказа благодарност към всички институции, колеги и приятели, които се ангажираха с каузата и  най-вече на общинското ръководство. Спонсори на мероприятието са ОП БКС –  изработили красивата дървена къщичка, НЧ“Хр, Ботев“, дарителите на  сладкарските изделия:  на верига магазини „Фантастико“, сладкарница „Козаро“ , на „Биовет“, „Явлена Натура“, „Деси 92“ -Врачеш, ресторант „Черното лале“ – Врачеш.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *