Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мъжете на ВК „Етрополе” се класираха на финала на Купа България

На 14-ти януари в спортната зала „Чавдар” се изигра полуфиналната среща за Купата на България между отборите на ВК „Етрополе” и „Раковски” Севлиево. След победа на полуфинала над „Раковски” Севлиево с 3:1 гейма етрополци се класираха за финала на Купа България. Въпреки контузията на един от ключовите състезатели на отбора, момчетата излязоха още по мотивирани и с невероятната подкрепа на публиката, която препълни спортна зала „Чавдар”.

Гостите от Севлиево поведоха в двубоя (2:0 и 4:2), след което воденият от Ваньо Василев тим обърна и взе нещата в свои ръце. Съперникът остана близо до етрополци, но останаха стабилни и не допуснаха да бъдат преодоляни. Във втората част двата отбора бяха равностойни, впоследствие Раковски пое инициативата и запази доминацията си почти до края (22:19). Домакините обаче стопиха разликата и увеличиха аванса си след 25:23.

Третият гейм тръгна под диктовката на състезателите на Стефан Ганчев (9:5), „червено-белите“ обаче се „залепиха“ за противника. След средата на гейма (13:13) гостите отново се откъснаха и спечелиха частта.

Решителният четвърти гейм бе с игра на амплитуди отначало, след което етрополци доминираха напълно и спечелиха срещата след крайното 3:1 гейма.

Финалната битка ще се състои на 22.01.2023г. неделя от 13.00ч. зала Васил Левски в град Пазарджик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *