Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Президентът връчи мандата на Нинова с букет червени рози

Снимка: Nova.bg

Точно в 10:00 ч. днес на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев връчи третия мандат на парламентарната група на „БСП за България“.

Още в началото президентът поднесе голям букет червени рози на лидера на партията Корнелия Нинова по повод рождения й ден днес. Тя от своя страна му даде кутия бонбони, с която да се почерпят.

Радев каза, че се е спрял на БСП в търсене на най-голям шанс за съставяне на работещо редовно правителство с ясна политическа отговорност.

След неуспеха на първия и втория мандат за съставяне на правителство възлагам на вас да посочите кандидат за министър-председател. Във времена на силно политическо противопоставяне БСП съхрани диалога с всички партии, но и показа, че може да прави компромиси, да постига съгласие, да влиза в коалиции и да управлява заедно с идеологически опоненти, да взаимодейства еднакво добре, както с новите, така и със старите политически формации„, добави държавният глава и допълни, че се надява стремежът на БСП към силна социална политика и укрепване на българския парламентаризъм да бъде още един мотив за съставяне на редовно правителсто.

Благодаря за доверието, разбираме тежестта на ситуацията, отговорността, която ни се възлага, ще направим всичко, което зависи от нас да има редовно правителство. Доказахме, че можем да разговаряме разумно, спокойно и с отговорност към националния интерес. Ще търсим съгласие да съставим редовен кабинет, който е така необходим на страната ни„, заяви от своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Това е последната възможност за създаване на правителство в рамките на 48-то Народно събрание по Конституция, след като първите два опита за съставяне на редовен кабинет се провалиха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *