Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград ще кандидатства с проект за обновяване на 4 училища в общината. Вижте кои са.

Общински съвет-Ботевград даде съгласие да бъдат отпуснати финансови средства от собствени приходи на община Ботевград в размер на 57 120,00 лв. с вкл. ДДС за изготвяне на технически и енергийни обследвания и за извършване на проектиране на 4 сгради от образователната инфраструктура на община Ботевград, възложени от ОУ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Ботевград, ОУ „Любен ЬСаравелов“ с. Трудовец, ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Отец Паисий“, с. Врачеш.

Средствата са разпределени за отделните училища по следния начин: 30 000 лв с ДДС за ОУ „Н. Й. Вапцаров“, 21 000 лв с ДДС за ОУ“Л.Каравелов: Трудовец и по 3 060 лв с ДДС за ОУ“В.Левски“ Ботевград ин ОУ“Отец Паисий“ Врачеш.

Двадесет и трима съветници подкрепиха Докладната записка, един се въздържа.

Ремонтните дейности предстои да бъдат извършени в рамките на Национален план за възстановяване и устойчивост – Стълб „Иновативна България“, Компонент 1 „Образование и умения“ е отворена процедура за прием на проектни предложения с наименование № BG-RRP-1.007 „Модернизация на образователната среда“.

Допустими кандидати по процедурата са общини за общински училища и детски градини и държавни училища, които съгласно Методологията за приоритизиране на обектите на образователната инфраструктура на територията на Република България на МОН, са разпределени в 5 групи във основа на слените критерии: общ брой ученици; изменение в броя на учениците; средищно училище; защитено училище. За Община Ботевград, съгласно Методологията и изискванията на процедурата, допустимите общински училища, за които през последните 5 години не е осъществяван основен ремонт, реконструкция, основно обновяване, пристрояване, надстрояване с финансиране от общински бюджет, националния бюджет, бюджета на Европейския съюз или друга донорска програма, са:ОУ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Ботевград – 841 ученика – първа група;ОУ „Васил Левски“, гр. Ботевград – 261 ученика – четвърта група;ОУ „ Отец Паисий“, с. Врачеш, община Ботевград – 170 ученика – четвърта група;ОУ „Любен Каравелов“, с. Трудовец, община Ботевград 158 ученика – трета група.

Община Ботевград възнамерява да подготви и подаде четири проектни предложения за модернизация на четирите допустими училища. в община Ботевград са получени докладни записки от директорите на допустимите училища с молба за поемане на 50 % от разходите им за изготвянето на необходимите документи, съгласно получени оферти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *