Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан приема Ямбол в събота от 18.00 ч.

На 28 януари – събота, Балкан ще бъде домакин на Ямбол в мач от 18 кръг на НБЛ. Срещата е с начален час 18.00.

Вчера баскетболистите на Ямбол бяха много близо до победата при гостуването си на Спартак Плевен, но отстъпиха само с 2 точки разлика – 74-72. Най-резултатни за Ямбол с по 25 точки бяха Иван Лилов, който игра без смяна 40 минути,  и Трей Сампсън. 14 точки отбеляза Уил Таварес.

В този мач Ямбол отново бе без своя капитан Павел Маринов, не игра и завърналият се в отбора Александър Матушев, който досега бе в  тима на Лимбург в обединеното първенство на Белгия и Нидерландия, но се очаква утре да направи повторен дебют с родния си клуб.

Във временното класиране Ямбол е на 10-то място с 5 победи и 10 загуби, с колкото е и Черно море Тича. Балкан е втори с 11 победи и 4 поражения.

В първия мач между двата тима, игран на 26 ноември в ямболската зала Диана, Балкан се наложи с 81-55. Тогава най-резултатен за Балкан с 15 точки бе Калвин Годфри, който утре няма да може да играе. С по 14 точки бяха Павлин Иванов и Христо Захариев, който също е под въпрос за утрешната среща. 12 точк тогава вкара Мануел Суарес, с 10 бе Димитър Димитров. А за Ямбол най-резултатен с 27 точки бе Таварес.

Тази вечер баскетболистите на Ямбол ще имат тренировка в Арена Ботевград.

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *