Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Превратът в БСП не успя!

Нинова победи вътрешната опозиция с огромно мнозинство.

Вътрешната опозиция в БСП не можа да вземе главата на лидера на БСП Корнелия Нинова, макар че се опита шумно да преобърне дневния ред на 50-тия конгрес на партията. Предложението им да се прекрати предсрочно мандата на председателя беше подкрепено от 221 делегати на форума и отхвърлено с гласовете на 537 от присъстващите в залата. С това разбиващо мнозинство Нинова даде отпор на опозиционерите, въпреки грозните скандали, които те предизвикаха и опита им за саботаж на конгреса. След провала им опозиционерите напуснаха конгреса в НДК. 

Начело на „опита за атентат“ в БСП, по думате на проф. Гечев, застанаха евродепутатът Петър Витанов, министърът на правосъдието Крум Зарков и бившият депутат Валери Жаблянов, които още в първите мигове на конгреса се опитаха да променят дневния ред на заседанимето. Те окупираха откритите микрофони и настояха като първа точка на конгреса да влезе решение за прекратяване на правомощията на Нинова. Зад тях се пстраиха Светлана Шаренкова, Георги Пирински, дъщерята на Пирински – Анна Пиринска, Велислава Дърева, Атанас Мерджанов, а с изказвания се включиха министърът на спорта Весела Лечева и Валя Богданова.

Отвън пред залата пък „шум“ в системата, и основно пред медиите, създаваше Кирил Добрев. След като предложението им за прекратяване мандата на Нинова бе подложено на гласуване и отхвърлено с огромно мнозинство от делегатите на конгреса, опозиционерите се изнизаха от залата и интересът им към работата на конгреса секна.  

„Това беше цирк за пред посланиците“, коментира възмутен делегат от провинцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *