Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан спечели дербито в Плевен след продължение

Пред погледа на изпълнителния директор на БФБ Филип Виденов Балкан приключи с победа второто завъртане в НБЛ. Отборът, воден от Петър Златанович, направи пълен обрат и победи Спартак Плевен с 88:81 след продължение като гост в мач от 22 кръг в родния елит. „Зелените“ са с баланс от 16-4 и са втори, докато селекцията на Любо Минчев е с 10-10 на петото място.  

В групата на шампионите за двубоя не бе Никос Дипларос, който получи травма при визитата на тима си на Академик в Пловдив преди няколко дни.

След равностойното начало Спартак поведе с 18:7 чрез Станимир Маринов, Семаджи Хейнс-Джоунс и Ивко Ивков. Димитър Димитров и Николай Грозев все пак фиксираха 12:20 в края на първата част. През втория период „зелените“ се доближиха на 2 точки, след като Димитър Маринчешки, Димитър Димитров и Николай Грозев бяха точни. Домакините обаче не се огъваха и чрез Станимир Маринов, Седариан Рейнс и Семаджи Хейнс-Джоунс стигнаха до 38:31 на голямата почивка.

След паузата плевенчани направиха преднината си 12 точки чрез Цветомир Чернокожев, Николай Стоянов и Семаджи Хейнс-Джоунс за 49:37. Мануел Суарес напомни за себе си, а Балкан сведе изоставането си до 7 точки. Тройка на Симеон Илиев със сирената постави на таблото 61:51 за Спартак след 30 минути игра. През последната четвърт „зелените“ не се отказваха и се озоваха на 2 точки зад съперника чрез Мануел Суарес, Илиян Пищиков и Павлин Иванов за 70:72.  Седариан Рейнс и Семаджи Хейнс-Джоунс вкараха за 75:70 в полза на Спартак 1 минута преди края. Гостите с 5 поредни точки фиксираха равенство за 75:75 и пратиха мача в продължение. 

В допълнителните 5 минути Балкан направи серия от 6-0, дело на Павлин Иванов и Мануел Суарес, което се оказа достатъчно за крайния успех.

Източник и снимка: НБЛ  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *