Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ученици от ПГТМ „Христо Ботев“ посетиха Dream Space STEAM център на „Майкрософт България“

Това е вторият учебен център на Майкрософт в Европа, функционира от ноември 2022 г. и е създаден в партньорство с Телелинк Бизнес Сървисис за всички български ученици и учители. В Dream Space всеки ученик може да изпробва на практика възможности за решаване на актуални глобални проблеми с помощта на дигиталните технологии. 

В продължение на три астрономически часа, разделени на отбори, ботевградските ученици решаваха казуси, свързани със заплахите в уеб пространството и търсеха примери и решения за кибер сигурността. След това програмираха на Phyton и генерираха чрез програмируем микрокомпютър Micro:bit сигурна парола за акаунт. Обучителите от Майкрософт демонстрираха ефективно STEAM учене и преподаване и едновременно с това провокираха у учениците социално-емоционални умения като емпатия, креативност, етично вземане на решения, сътрудничество и работа в тиха, ненатоварваща обстановка.

Групата посети и Националния исторически музей. Интерес провокираха златните и сребърни тракийски съкровища, находките от Варненския халколитен некропол, преписа на „История славянобългарска“, пръстена на цар Калоян, регалиите и накитите от Второто българско царство, дърворезбите на таваните в залите и цялата обстановка на бившата резиденция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *