Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Национална ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“- общински кръг се проведе в ОУ „Никола Й. Вапцаров“

На 22.03.2023 г. се проведе общинският кръг на Националната ученическа викторина по безопасност на движението – „Да запазим децата на пътя“. Домакин на изявата беше ОУ „Никола Йонков Вапцаров“- гр. Ботевград.

Целта на провеждането е изграждане на умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя.

Класирането е отборно. Всеки отбор се състои от  ученици  от 5,6 и 7 клас. Общинското състезание се организира и проведе съвместно от: СБА-Ботевград, РУ на МВР-Ботевград и Община Ботевград.

В състезанието участваха три училищни отбора от три училища на територията на община Ботевград, както следва: ОУ „Никола Йонков Вапцаров“- гр. Ботевград ,ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- гр. Ботевград и  ОУ „Отец Паисий“-с. Врачеш.

Общинският етап на викторината се проведе в три кръга:

I кръг –  Решаване на тест-листовка, която съдържа общо 20 ситуации и трябва да се реши колективно от отбора за  20 минути.

II кръг – Викторина- въпроси от  20 въпроса с два отговора – верен и грешен. I

II кръг – Практическо задание:

Тест: Установяване на повреди по велосипед .

Тест: Ситуация за оказване на долекарска помощ – ситуация на пътно-транспортно произшествие с посочени конкретни действия, които трябва да бъдат подредени в правилна последователност на изпълнение.

Сглобяване на 4 пътни знаци под формата на пъзел – Състезателите от отбора заедно сглобяват елементите на пъзела.

Състезанието беше спечелено от отбора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Ботевград, който се представи отлично и завоюва максималния брой точки. На учениците от отбора им предстои явяване на областен етап на викторината, който ще се проведе през месец април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *