Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общински духов оркестър – Ботевград ни представиха своя концерт под наслов „Усещане за пролет“

На 22 март в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884“ се проведе концертът на Общинския духов оркестър. Това бе и началото на програмата от „Мартенски дни на изкуствата 2023“ в община Ботевград.

По случай началото на пролетта музикантите от оркестъра ни изпълниха палитра от стилове и най-разнообразни изпълнения, сред които „Серенада“ от Франц Шуберт със солисти Даниел Цагарски и Николай Лилов, „Аладин“ – компилация от 4 песни („Арабски нощи“, „Приятел като мен“, „Принц Али“ и „Цял нов свят“), микс от 4 култови песни на Майкъл Джексън, познатата в целия свят Бразилска самба, откъси от популярни класически произведения под един ритъм.

Последва увлекателно изпълнение на пиано от ботевградчанинът Радостин Миков, получил три награди на музикални Международни конкурси във Великобритания и България за най-добро изпълнение на Моцарт и Бах. Той изпълни соната от Йозеф Хайдн в ре-мажор I част и „Ноктюрно“ на Фредерик Шопен във фа-минор.

Учениците от музикалното училище „Любомир Пипков“ със специалност „Оперно пеене“ Александрина Спасова, която е от Ботевград, Илия Игнатов и Габриела Хачикян ни потопиха в света на операта със изпълнение на баладата на Джйен Доу от мюзикъла „Яхни циклона“.

Общинския оркестър ни пренесоха в света на българската естрада със сюита от 3 забавни песни.

Талантливите танцьори Михаил и Василена Михови ни показаха магията на българския фолклор под звуците на произведението, спечелило 1-ва награда на Съюза на българските композитори и посветено на Общински духов оркестър – Ботевград, Орханийски бучимиш.

За финал присъстващите чуха невероятния глас на младата певица Стефания Ангелова от Ботевград в изпълнение на песните „Душата ми е стон“ и „Осъдени души“.

Цветя по повод пролетния концерт се получиха от Кмета на Община Ботевград, РЕКИЦ-Ботевград, Танцов ансамбъл – Ботевград и от Смесен градски хор – Стамен Панчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *