Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Връчиха наградите от конкурса „Жабешки истории“ по повод Деня на жабешкото блато

Днес /24 март/ пред Туристически информационен център се проведе награждаване от конкурса „Жабешки истории“, организиран от Общинско предприятие „Туризъм“, по случай Денят на Жабешкото блато и Световният ден на водата.

Целта на конкурса е по-малките ученици от Ботевград да се запознаят и научат повече за уникалният феномен жаба в местността „Мухалница“. Всички ученици от началните класове на трите основни училища в Ботевград – ОУ „Никола Й. Вапцаров“, ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ имаха задача за изработка на проекти или рисунки на тема „Жабешки истории“.

„Справили сте се много добре със задачите, направили сте прекрасни рисунки и проекти, всички сте изключително креативни. Радвам се, че взехте участие в инициативата“, сподели Силвия Маринова, която е директор на ОП „Туризъм“.

Всички втори и трети класове от основните училища са имали за задача да изработят проекти по дадената тема. На първо място от ОУ „Никола Й. Вапцаров“ са учениците от 3-ти „В“ клас. От ОУ „Васил Левски“ са били най-креативни 3-ти „Б“ клас, а от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ първо място в тази задача заемат 2-ри „В“ клас. Техният труд и креативност бяха поощрени с торта с тематична.

Връчени бяха и още две специални награди за отлични представяния на 2-ри „А“ клас от ОУ „Васил Левски“ и 3-ти „Д“ клас от ОУ „Никола Й. Вапцаров“, които също получиха сладко възнаграждение.

Задачите за категория „Рисунка“ бяха възложени на учениците от първите класове. Ето го и класирането:

– Първо място от ОУ „Никола Й. Вапцаров“ – Петър Миланов, 1-ви „А“ клас;

– Първо място от ОУ „Васил Левски“ – Калин Христов, 1-ви „А“ клас;

– Първо място от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Елена Атанасова, 1-ви „Б“ клас;

И в тази категория бяха връчени три специални допълнителни награди, които отидоха при Савина Михайлова от 1-ви „Б“ клас на ОУ „Никола Й. Вапцаров“, Георги Иванов от 1-ви „А“ клас от ОУ „Васил Левски“ и „Вяра Василева“ от 1-ви „А“ клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *