Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Иван Гавалюгов с поздравителен адрес по повод 18–ти май – Международния ден на музеите и професионален празник на музейните работници

ДО РЕНИ ПЕТРОВА,

ДИРЕКТОР НА ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – БОТЕВГРАД

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПЕТРОВА,

УВАЖАЕМИ МУЗЕЙНИ РАБОТНИЦИ,

Приемете моите поздравления по повод 18–ти май – Международния ден на музеите и професионален празник на музейните работници, честван за първи път през 1978 г.

Музеите са специалните места, на които се срещат минало и настояще. Там, където историческата истина е представена чрез факти и експонати, които ни вълнуват, ограмотяват, възхищават и обръщат погледа ни към корена и идентичността – наша или чужда.

Наред с традиционните музеи, излагащи картини, исторически или археологически паметници, съществуват музеи на почти всичко: музей на транспорта, музей на виното, музей на детството и други. Това е може би най – категоричното доказателство за важността на мисията, която изпълняват тези институции в името на опазването на световното и културното наследство.

Видно е, че Вашата работа е необходима за оцеляването на обществото като такова. Безспорно е, че задачата Ви е нелека и среща трудности относно финансиране, кадрови попълнения и специфични умения, необходими за изпълнение на ежедневните задачи.

Бъдете смели и предприемчиви, преодолявайте несгодите и продължавайте да работите и да развивате музейното дело! Пожелавам Ви здраве и несломим дух!

ИВАН ГАВАЛЮГОВ,

Кмет на община Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *