Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

С Почетна грамота предлагат да бъдат удостоени Мира Недкова и още 4-ма учители

В Общински съвет-Ботевград е постъпило предложение от директора на ОУ „Васил Левски“, гр.Ботевград, Евгения Иванова, относно решение на Педагогическия съвет на училището, за удостояване с Почетни грамоти на няколко учители. Това са: Мира Георгиева Недкова – директор на ОУ „Васил Левски“ в периода 1985-1996 година – за принос и заслуги в образованието, Бонка Илкова Филипова, г-жа Гинка Пешева Тошева и г-н Веселин Николов Василев, за дългогодишна педагогическа дейност и професионален принос към развитието па образованието, високите учебни резултати на учениците и добрите традиции в училище.

За времето, когато Мира Недкова е директор на училището, то е най-голямо по брой ученици в Софийска област и е на второ място в страната. През този период училището е носител на отличие “Кирил и Методий – I степен“ за високи резултати в учебно-възпитателната работа. Било е единственото училище в Софийска област, в което са сформирани специализирани паралелки по музика и изобразително изкуство и първо въвежда ранното чуждоезиково обучение. То е и първото училище в общината, което предлага реален избор на чужд език между четири езика – руски, английски, немски и френски. По това време ОУ “Васил Левски“ е носител на три републикански титли на баскетболния отбор при училището, медали от европейски първенства на акробатите, успехи на лекоатлети и каратисти, престижни награди на музиканти, певци, рецитатори. 

5 коментара на “С Почетна грамота предлагат да бъдат удостоени Мира Недкова и още 4-ма учители

  1. Друго актуално, интересно нещо може да прочетете в сайта https://istinata.net _ „Eто най-важната причина, заради която Русия бави разгрома над Украйна…“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *