Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Международно признатите изпити на PEARSON се проведоха в Езиков център „Марконис“ за 15-та поредна година

Днес се проведе писменият изпит на Pearson (Pearson English International Certificate) в Езиков център „Марконис“. Тази година на изпит се явяват 53 от обучаваните, като отново има обучавани от най-ниското до най-високото ниво C2. Както винаги, те положиха своя изпит при строго спазване на всички изпитни правила.

Управителят на „Марконис“ д-р Николай Николов отбеляза, че се е превърнало в традиция да имат обучавани, които се явяват на изпитите от ниво C2, както на университета „Кеймбридж“, така и на „Pearson“. След получаването на сертификат, голяма част от тях стават студенти в чужбина.

Акредитиран изпитващ бе г-ца Цецка Кирилова, която сподели своите добри впечатления за положения от учениците устен изпит, който се е провел преди седмица.

Писмения изпит започна с отваряне на изпитните материали пред учениците. След като приключи изпитния ден, работите на обучаваните се запечатват в специални пликове с blackout ефект поради мерки за сигурност и конфиденциалност и се изпращат в Англия, където ще бъдат проверени и оценени.

„Желая Ви успех на всички! Вярвам, че ще се справите прекрасно. Нямаме право да издаваме изпитна информация. На устното интервю всички се справиха много добре. Надяваме се и на писмената част да дадете максимума от себе си, защото всички го заслужавате и вашите родители също, за да се радват на успеха Ви. Успех на всички!“, каза д-р Николай Николов в своето обръщение към учениците.

Десетки вече бивши възпитаници на „Марконис“ са приети студенти в престижни европейски и американски университети, благодарение на подготовката им в езиковия център, удостоверена с международно признат сертификат.

Тази година над 110 обучавани в езиков център „Марконис“ се явяват на Изпитните бордове на „Кеймбридж“ и „Pearson“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *