Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Владимир Александров: „Ще защитя всеки един жител на община Етрополе! Ние сме по-силни от страха!“

– Г-н Александров, предизборната надпревара в община Етрополе се оказа доста оспорвана и въпреки това Вие водите с цели 5% пред опонента Ви Димитър Димитров. Как оценявате това?

– Преди всичко искам да изкажа огромната си благодарност към всички, които ми се довериха и гласуваха за мен. Нека не забравяме, че единствено ние имахме най-амбициозната предизборна програма за развитие на нашия град и визия за дългосрочен план. Признателен съм, че много хора събраха смелост и решиха да ни подкрепят, за да може децата ни да живеят в една по-добре устроена община, в която да няма страх. Казвам страх, защото много хора, които ни подкрепят, са заплашвани, че ще загубят работните си места и ако до сега говорех, че искам да открия нови такива, то първо ще се погрижа съгражданите ми да запазят прехраната си.

– Казвате, че жителите на общината ги е страх. От какво и от кого ги е страх?

– Вижте, намираме се на прага на един неизбежен преход за Етрополе. Преход, в който „времената от 90-те“ трябва да останат в миналото и да заживеем нормално и обществените средства да започнат да се харчат прозрачно. Това обаче не се харесва на шепа хора, свикнали да получават „дивиденти“ от властта и да контролират всичко в града ни. Чудно е как заплата от 5 000 лв. на един кмет се оказа толкова важна за тези хора и накара някой да изхарчи солидни суми в борбата им за властта?! До нас непрекъснато достигат сигнали от жителите на община Етрополе, че са манипулирани, задължавани и притискани от група хора да гласуват за моя опонент. Ние сме малък град, всички се познаваме и ми е жал да виждам страх в очите на моите близки, познати, съграждани. Време е хората да проумеят, че може да се сложи край на страха и само, ако сме единни можем да се защитим! Жителите на Етрополе трябва да излязат и да гласуват. В тъмната стаичка никой не знае Вие за кого сте пуснали своя вот, освен Вие самите!

– В състояние ли сте да защитите гражданите си?

– Разбира се и не спирам да го правя. Ако бъда избран за кмет, ще ми бъде още по-лесно. Искам да се изгради цялостно видеонаблюдение в общината, за да се гарантира сигурността. Жителите трябва да разберат, че шепа хора не могат да се противопоставят на цял един народ, когато всички са обединени! Подавайте сигнали и търсете справедливост, за да се промени начина ни на живот! Вие имате права! Хора, гласувайте! Гласувайте не за мен, гласувайте за промяната, за по-доброто бъдеще на Вашите деца!

– Доволен ли сте от резултатите от първи тур?

– Не съм доволен. Не съм доволен, че имаше много хора, които са дописани, тези, които дойдоха да гласуват с текущ адрес, но реално не живеят в тези населени места, до голяма степен наклониха везната в другата посока. Получихме доста сигнали на купен вот. Така съдбата на много от тези кметства и бъдещото им развитие се определи не от хората, които живеят там, а от други – придошли. Имаше и много недействителни бюлетини, прекалено много, според мен. Искам още веднъж да изкажа благодарността си към всички, които гласуваха. Толкова висок процент на гласували не сме имали от години. Хората показаха, че не е важно от коя партия си, а е важна личността. Гласувайте за личност!

– Какви са очакванията Ви за 5-ти ноември?

– Смятам, че ще има много заплахи, ще има много купен вот. Неведнъж съм призовавал журналисти от националните медии да дойдат и да заснемат случващото се в града. Ние се превърнахме в частен град на една определена фамилия. За мен това е недопустимо. Толкова ли е трудно да живеем нормално – да имаме пречиствателна станция за питейни води, да имаме сигурна работа и доходи – никой да не извършва действия за закриване на фирми и предприятия, а да се погрижим за добро образование, да осигурим различни спортни и културни развлечения за подрастващите и да живеем спокойно?! Аз се боря за тези неща! Това са моите виждания и ценности! Семейството ми и децата ми са в гр. Етрополе и не бих искал да живеят в друг град, дори да имам възможност! Ако и вие мечтаете за същите неща, излезте и ме подкрепете на 5-ти ноември с бюлетина №68! Нека покажем, че сме по-силни от страха! От вас зависи кого ще подкрепите – хората с чест и достойнство или тези, които ви манипулират?! Искате ли да продължават да го правят още 4 години?! Вие, гражданите, сами решавате своето бъдеще! Битката е за Етрополе – дали човешките ценности като чест, достойнство, свобода, справедливост и солидарност ще надделеят над корупцията, манипулациите, заплахите, принуждаването и рекета?!

Приканвам всички мои близки и познати, всички хора на честта и достойнството, да излязат и да гласуват! Нека се преброим колко сме от добрите! Нека заедно покажем, че доброто може да победи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *