Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Петя Кочкова обжалва решението на ОИК-Ботевград, с което обяви за недействително удостоверението й за избран общински съветник

Днес, 15 ноември, Петя Кочкова депозира жалба до Общинската избирателна комисия в Ботевград, до Централната избирателна комисия и Областния управител Юлиян Леков срещу решение № 210/ 13.11.2023 г на Общинската избирателна комисия в Ботевград. С въпросното решение ОИК обяви за недействително удостоверението на Петя Константинова Кочкова за избран общински съветник от квотата на ПП “Движение Гергьовден“. Мотивите са, че в  регламентирания срок тя не е завила писмено пред ОИК невъзможността да присъства при полагане на клетвата на 9 ноември 2023 год. Този факт и с оглед Решение №2865-МИ/04.11.2023г. на ЦИК, дава основание ОИК – Ботевград да приеме, че пълномощията на Петя Константинова Кочкова – Бенчева като общински съветник от квотата на ПП „Движение Гергьовден“ не възникват и следва да обяви за общински съветник следващия в списъка – Мирела Драгомирова.

В жалбата Петя Кочкова настоява решението да бъде отменено изцяло на основание, че то е незаконосъобразно и противоречи на целта на закона. Приложени са доказателства,че всички заинтересовани страни са уведомени на 07.11.2023 година,два дни преди насроченото заседание но Общинсщи съвет Ботевград. Очаква се решение на ЦИК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *