Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Последно сбогом с Веселина Тодорова Кръстева

На 77-годишна възраст, на18 ноември 2023 година след тежко и продължително боледуване, ни напусна завинаги Веселина Тодорова Кръстева – общественик, културен деятел,изявен ръководител, социлист!

ПОКЛОНЕНИЕТО ПРЕД ТЛЕННИТЕ Й ОСТАНКИ ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 23.11.2023Г НА ЦЕНТРАЛНИ СОФИЙСКИ ГРОБИЩА.

Веселина Кръстева е родена на 22 август 1946 година в Ботевград, тя свързва целия си съзнателен живот с Ботевград. Тук завършва средното си образование, а след дипломирането си като инженер-химик в Химикотехнологиен и металургичен университет /ХТЕИ/ започва работа в Института по полупроводникова техника.

В Ботевград създава семейство и ражда двете си деца – Цветана и Кръстьо.

С пословична отговорност и професионализъм тя изпълнява задълженията си на Председател на профсъюзната организация в НПСК-ПТ и на ръководни позиции в различни звена на Микроелектроника – Началник бюро за научно-техническа информация, Зам. генерален директор и Директор кадри, Директор на центъра за подготовка на кадри за микроелектрониката.

В края на трудовата си дейност е директор на административна дирекция в Центъра за преквалификация на кадри за съобщенията – Зелин.

Жителите на Ботевградска община я познават като секретар на Окръжния съвет на БПС, активен член на Общинската организация на БСП. От януари 1993 г е избрана за Председател на партийната организацията, а на проведената на 9 април 1994 година отчетно-изборна конференция е преизбрана за председател на Общински съвет на БСП. Ръководи партията в община Ботевград до 29 април 1995 г. Три мандата е общински съветник – от 1991г до 2003г. До последно остана вярна на социалистическата идея и се включваше активно в партийната работа като член на ръководния орган – Общински съвет на БСП. Съществен е нейният принос във възстановяването на чешмата в местността „Шавара“ на републиканския път за село Литаково. По нейна инициатива бе разработена Програма за възстановяване на паметниците на загиналите във войните.

Разделяме с Веселина Кръстева, но споменът за нея ще остане жив завинаги в нас!

Общински съвет на БСП-Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *