Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатстване на Община Ботевград с ремонт на трибуните на стадион „Христо Ботев“ по Национална програма за споделено финансиране

На 19 октомври 2023 г. е стартирала процедура от Министерството на младежта и спорта за набиране на проектни предложения по Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти. Чрез нея Община Ботевград има намерение да кандидатства за ремонт на трибуните на градския стадион „Христо Ботев“. Това предстои да бъде решено от Общински съвет – Ботевград.

Програмата има няколко условия за кандидатстване: допускат се общини със спортни обекти, общинска собственост, чието предназначение няма да се променя поне 5 години от датата на кандидатстване; всеки кандидат има право да подаде само едно проектно предложение; финансовият ресурс от 10 млн. лв. ще се предоставя при условие на осигурено и споделено от кандидата финансиране на инвестиционните и спортни проекти в размер на 50% от стойността на проекта; дейностите по изпълнение по проекта трябва да се реализират не по-късно от 30 юни 2025 г. и срока за изпращането на проектните предложения и документацията е до 30 ноември 2023 г.

Проектите на кандидатите ще бъдат оценявани по методика с точкуване на база характеристики на обекта, използваемост, обща стойност на проекта, продължителност на проекта, форма на осигуреното самоучастие, споделено финансиране и обща оценка. Максималният брой точки, който може да получи всяко проектно предложение е 25,07 точки.

Общински съвет – Ботевград трябва да даде съгласие Общината да кандидатства с проект „Ремонт на трибуните на градския стадион „Христо Ботев“, гр. Ботевград“ на стойност до 600 000 лева по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти и да осигури необходимото самоучастие от 50% от стойността на проекта. Това ще бъде подложено на гласуване на първото редовното заседание на ОБС-Ботевград на 30 ноември 2023 г. от 17:00 часа в зала „Ботевград“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *