Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан спря устрема на Ямбол

Балкан се върна на победния път в Sesame Национална баскетболна лига. След поражението от Черноморец преди седмица, баскетболистите на Петър Златанович надвиха на свой терен Ямбол с 80:67. Те поведоха още от началните минути, като до края не изпуснаха водачеството си и това прекъснаха подема на играчите на Тони Дечев, които бяха с две поредни победи.

С поражението Ямбол продължава да няма победа в Ботевград повече от десетилетие, а последната такава бе през 2012 в зала „Георги Христов“, тогава носеща името „Балкан“.

В този двубой гостите бяха без Шакил Уолтърс, а срещата започна с час закъснение заради невъзможността на съдиите да пристигнат навреме поради усложнената пътна обстановка.

След тази среща Балкан е с шест победи и две загуби, а в следващия кръг гостува на Берое. Ямбол е с баланс 4-4 и му предстои домакинство на Миньор 2015.

Домакините поведоха с 11:2 на старта на мача, а първият кош от игра за съперника дойде повече от три минути след началото. Балкан демонстрираше много висока успеваемост при стрелбата и след силни изяви на триото Димитров, Харис и Топин разликата скочи на 12 точки. Ямбол пък разчиташе основно на Айзък Бонтън в нападение, който вкара 13 само в първата част, но след нея отборът му бе изоставащ с 21:28.

Въпреки по-лошия старт, гостите започнаха по-добре втория период и почти заличиха пасива си. Водени от вкаралия 9 поредни точки Малик Топин обаче, „зелените“ направиха нова силна серия и пак направиха аванса си двуцифрен, а на почивката се оттеглиха при 49:39 в своя полза, след като за цялото първо полувреме едва трима играчи на съперника се бяха разписали.

Тройка на Иван Лилов даде начало на второто полувреме, но отборът му продължаваше да изпитва проблеми в нападение. Балкан отново започна да трупа разлика и преди заключителната четвърт дръпна с 69:51, а и двамата треньори вече бяха дали шанс за изява и на някои от по-младите играчи в отбора си.

В оставащото време Балкан нямаше проблем да поддържа солиден аванс и да спечели, макар титулярите да получиха почивка в края.

Над всички за победителите бе Малик Топин с 26 точки.

За Ямбол Айзък Бонтън реализира 24.

Текст: BGBasket.com

1 коментар на “Балкан спря устрема на Ямбол

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *