Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Бяха отбелязани 146 години свободен Ботевград

Днес, 29 ноември, честваме 146-та годишнина от Освобождението на Ботевград от турско робство. По този повод се проведе кулминационната част от програмата – церемония по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на Свободата.

Кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов поднесе венец пред паметника на Христо Ботев. Оттам тръгна шествие, предвождано от Общински духов оркестър – Ботевград, до Паметника на Свободата на площад „Саранск“.

Пред паметника ботевградчани станаха свидетели на изпълненията на Младежки духов оркестър и мажоретен състав с ръководители Константин Гайдарски и Иванка Христова.

Кметът на Общината Иван Гавалюгов получи думата за слово по повод празника. „Днес имаме особено голяма отговорност – всичко това, което сме наследили, да го съхраним, да го развием, да го наградим и да го предадем в още по-добър вид на поколенията след нас. Дълбоко съм уверен и убеден, че с човешкия потенциал, който Ботевград разполага, с едно успешно съчетание на срещи, идеи и прогресивното мислене на младите хора, съчетано с опита с опита, разума, мъдростта на по-възрастните, успяваме наистина да градим, да надграждаме, да правим нашето общество по- справедливо, по-сплотено, по-единно, по-разумно, по-позитивно и вярвам, че това, което днес създаваме, ще е една добра основа на поколенията, които идваш след нас. Поздравявам Ви още веднъж с празника! Желая Ви да бъдете все така свободолюбиви, все така позитивни, добронамерени, да бъдем едно сплотено общество и задно да вървим, заедно да градим, заедно да съзидаваме и да бъдем все така горди българи и горди ботевградчани! Честит празник!„, каза в част от речта си кметът Иван Гавалюгов.

След речта на кмета Гавалюгов чухме изпълнение на артистката Габриела Партовска. Последва традиционното поднасяне на венци и цветя пред Паметника от общинското ръководство, Общински съвет-Ботевград, Младен Маринов и Марин Маринов – народни представители от 26 МИР, Искрен Митев – народен представител от 26 МИР, Валентин Тончев – народен представител от 26 МИР, община Правец, община Етрополе, кметства от общината, детски и учебни заведения, дружества, институции, предприятия и политически партии.

Бяха получени и поздравителни адреси по повод 146 години от Освобождението на Ботевград от Юлиан Леков – областен управител на Софийска област, кметът на Община Правец Румен Гунински и кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *