Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Цветанка Петрова – старши учител по английски език от ППМГ е сред наградените от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

На официална церемония, провела се на 30 ноември в град Правец, бяха връчени ежегодните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Отличени бяха най-изявените и мотивирани представители на сдружението в 7 категории: “Учител на годината”, “Директор на годината”, “Училище на годината”, “Езиков център на годината”, “Отговорник на годината”, “STEM учител на годината” и “STEM проект на годината”. Връчена бе и специална награда на училището с най-добри резултати на престижното международно състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics.

Старши учителят по английски език г-жа Цветанка Петрова от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, Ботевград е получила награда за второ място в категория „Отговорник на годината“ заедно с друга учителка от пловдивско училище.

За Асоциацията на Кеймбридж училищата в България:

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена от издателство КЛЕТ България ООД, представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Асоциацията е организатор на най-голямото състезание по английски език Kangaroo.

Global linguistics, като до момента през него са преминали над 100 000 ученици. В асоциацията членуват 178 от най-добрите училища у нас, като тя е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *